Hvad er Hypnose?

Selve ordet hypnose stammer fra det græske ord Hypnos, der betyder søvn, da det i starten blev set som en søvntilstand at være hypnotiseret.

Den opfattelse er der mange der den dag i dag stadig har, men forskning gennem tiden har vist at det nærmere er som en slags dagdrømme eller ”autopilot”-tilstand man befinder sig i som hypnotiseret.

Hypnose og Trance

Indenfor hypnosens verden kalder vi denne tilstand for trance, og hvad de fleste mennesker ikke ved, så er vi faktisk i disse trancer næsten dagligt. Nogle måske endda mange gange dagligt, og tit også helt uden selv at ligge mærke til det.

Måske du kender det at man sidder i sin bil og kører en tur man har kørt masser af gange før, og pludselig sidder man i sin egen indkørsel og kan ikke lige helt komme i tanke om hvordan man egentligt er kommet der til. Var der i virkeligheden grønt lys da jeg kørte gennem lyskrydset, osv. osv.

Eller måske du bare kender det med at man sidder og læser en bog, og pludselig flyver ens tanker lige et helt andet sted hen og inden de kommer tilbage til bogen igen har man måske fået læste flere sider uden man egentlig lige kan huske hvad der præcist står på dem.